Om Oss

M.K.B. Restauranger AB blev den naturliga följden av att Mint under ett par års tid drev RealThai TakeAway HB under tiden som Jens var hemma med deras dotter, samtidigt som han jobbade för andra krögare i trakten. Efter barnledigheten längtade Jens efter att utveckla sin egen meny efter sin egen matfilosofi, så det självklara steget blev att starta ytterligare en restaurang och tillsammans med RealThai blev de Maya K Bruze Restauranger AB eller kort och gott M.K.B. Restauranger. Två kök för två kockar med samma filosofi – mat ska lagas med kärlek och kunskap från grunden och inget annat.

Restaurang AM

I Restaurang AM får Jens leva ut sin kärlek till bra råvaror och det genuina mathantverket och det används i princip inga halvfabrikat. I de fall vi inte har möjlighet att tillverka en råvara själva använder vi gärna produkter från lokala tillverkare, som till exempel Gullaskruvs Isterband, som levererar bra kvalitet med få ingredienser och utan onödiga tillsatser.

Jens har under flertalet år jobbat runt om i världen och där har han lärt sig kockyrket från grunden och att lathet inte hör hemma i ett kök om man verkligen vill skapa något som man stolt kan servera sina gäster.

 

RealThai TakeAway

Mint brinner verkligen för sin mat och sina nedärvda familjerecept. När hon först öppnade RealThai så var det få som trodde att hon skulle klara sig särskilt länge då det tidigare funnits Thairestauranger i regionen som inte lyckats överleva. Hon överlevde inte bara utan lyckades även att få folk som inte ”var särskilt förtjusta i Thaimat” att älska hennes mat och bli väldigt uppskattade stamgäster.

När hon först öppnade så satt hennes mor bredvid,  inspekterade och smakade allt som lagades,  för att ibland dela ut pekpinnar och åthutningar men aldrig beröm – bra mat berömmer sig själv – då perfektion var det som förväntades av den nya generationen kockar i familjen Kwangnok.

Alla som har ätit Mints mat kan enas om att hon bär arvet med stolthet.